lördag 14 mars 2009

Abba Ring Ring (1973) (Swedish Version) (Stereo)

När jag var bara några få år gammal hörde jag en låt i radion, som fick mig att glömma allt annat. Jag blev som förhäxad av dessa röster och tongångar. Mamma sprang benen av sig i alla tänkbara skivaffärer i hela Kalmar med omnejd, men ingen förstod vilken grupp hon menade. Hon visste ju inte namnet på vare sig artisterna eller låten.

Tiden gick... Tills slut dök dessa ungdomar upp i Melodifestivalen och jag, då endast 5 år gammal, fick spatt. Där var de ju...! Med ytterligare en bra låt. ABBA! Nu kunde nog mamma hitta skivan åt mig!?

Näe då! Den fanns inte att uppringa. Jag fick vackert vänta tills ABBA slog igenom med dunder och brak året därpå, med Waterloo.

Jag fick alla deras skivor, så fort de kom ut i handeln och pappa skaffade tidningsutklipp till mig i världens alla hörn, under sina resor på de sju haven. I efterhand fick jag även ABBAs första skiva åxå.

Håll tillgodo! ABBAs första låt i Melodifestivalsammanhang. Mycket stort för lilla mig.

Hos Rajson på http://musikfoto.blogspot.com finns fler härliga musikbidrag.

Tills vi ses igen... KRAMEN!

3 kommentarer:

Mollan70 sa...

Den låten är bara såå bra och man blir nostagisk.
Det var min allra första Lpskiva som jag fick 1979
Hoppas att du har det bra denna söndag.
Kram

Anonym sa...

Ja, Abba kan vi vara stolta över!

rajson sa...

Jag var "för gammal" att uppskatta ABBA när de var som störst! Typiskt svenskt att man inte är stolta över ett gäng som äntligen blev något!
En låt och bli glad av!